Kártékonyan hatékony!

Mindenkivel előfordult már, hogy az utcán, otthon, vezetés közben, vagy csak egy hivatalos levelet olvasva valami olyan szabállyal, követeléssel szembesült, amire ott és akkor az értelmetlenség légmentesen záró búrája borult és köpni nyelni sem tudott. A blog az általam tapasztalt érthetetlen társadalmi, politikai jelenségekkel, szituációkkal, szabályokkal, megrögzött emberi viselkedésformákkal foglalkozik. Vitába lehet szállni, egyet lehet érteni, ki is lehet oktatni, el is lehet magyarázni bármit. Besértődni nemér!! Egyébként meg én írom...

Friss topikok

A közúti zebra sem az, aminek látszik

2011.08.04. 16:42 crazy papa

 

Emberek! Közlekedjünk, ahogy csak lehet, mindenki a maga módján. Vannak ugyan szabályok, de kit érdekel…
 
Kézikönyv kerékpárosoknak
Vásárolj egy divatosan szakadt alter bringát, váltó ne legyen rajta és a kerékpárutakat elkerülve hasítsunk az autók közé. Tudjátok, az egészség az első! Tekerjetek a busz után és tessék szívni a lehalt Ikarus füstjét, mert végül is a szélárnyék a fontos. Szolidabbaknak javaslom az autók közt cikázás műveletét, lehetőleg 1-2 mm távolságra a visszapillantó tükröktől. Figyelem, ha leverted, akkor skera, de előtte csula a szélvédőre, mert hiszen úgy is szidni fog a sofőr. Nagyon fontos dimenzió, hogy Ti maximum 100 kilót nyomtok a bringával együtt, ezek a mocsok autósok meg 1, 2 tonnát. Nyugodtan kacérkodjatok velük, mert lassúak és tohonyák. Meg hát úgy is bevágódtok egy kapualjba és oda kövessen az idióta, igaz?:))) Egyet jegyezzetek még meg. Rátok az érvényben lévő kresz szabályok nem, vagy korlátozottan érvényesek, tehát tessék az álló autók mellet áthajtani a piros jelzésen. Jogsi nem kell, rendszám és egyéb azonosító nincs, semmi gondotok sem lehet:)))
 
Kézikönyv gyalogosoknak
Végy egy kényelmetlen cipőt, ami minden esetben megakadályoz a kiegyensúlyozott sétában. Csetlés, botlás engedélyezett, hiszen a divat az első. Tessék, lassan és lehetőleg a nálunk dinamikusabban haladó társainkat akadályozni, hiszen neki sincs több joga a járdán haladni. Legyünk szolidan ápolatlanok, hogy ezen tény meglétét észre sem véve, jól érezzék magukat utastársaink is. A zebra a kedvenc helyünk, ahol is jól kiröhöghetjük az autóval közlekedő embertársainkat és ennek megfelelően lassan, megfontoltan, meg-meg állva haladjunk rajta, hiszen az a miénk és jogaink vannak. Zebra esetében külön kitétel, hogy lehetőleg a gépjárművek szabadjelzésekor lépjünk rá és kellően legyünk felháborodva, ha egy teherautó darabonként 25 kilós kipufogó tartóbilincsei szedik rendbe a frizuránkat.
 
Kézikönyv autósoknak
Végy egy dögöt, bizonyítsd, hogy státuszodat tekintve mindenki felett állsz. Tekintsük jogosítványunkat egy formális papírnak, hiszen annak megléte nem szükséges az autó vezetéséhez. Legyünk gyorsak, dinamikusak és célunkat minden körülmények közt érjük el. A kresz szabályai nem ránk vonatkoznak elsősorban, hanem azokra akik most tanulnak vezetni, vagy egy kisebb társadalmi rétegből származnak és szeretnek becsülettel, tisztességesen élni. Ennek értelmében a szabályok szabadelvű elfogadása az irányadó számunkra. A közlekedésben teljesen elfogadható az emelt hangon történő káromkodás, dudálás, fenyegetőzés, valamint az elébe vágás, meg nem köszönés, a szélrózsa minden irányából történő előzés. Este 10 óra után legyünk hangosak, stílusunk legyen sportos, hiszen ezért nem tömegközlekedünk. A kerékpárosok és gyalogosok biztonsága, mint délibáb lebegjen előtted - csak látomás csupán.

 

2 komment

Címkék: közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezemen.blog.hu/api/trackback/id/tr313125833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Justice Fighter 2011.09.06. 17:15:25

Ezek úgy látom mind mi ránk vonatkoznak "magyar" közlekedő formátumokra, merthogy ez egy kultúr országban, ahol mindenki előbb nemzetisége önérzetes tagja és csak utána gyalogos vagy autós...na ott abban a mesebelinek hitt matrixban, ilyen azért olyan ritka mint a keresztelkedett rabbi! Ott ugyanis nem abból indul ki mindenki, hogy előbb lesz@rjon másokat és önzésétől hízva végig pöffeszkedje aznapi uticéljait, hanem mert figyel a másik biológiai Oxigén fogyasztó társára, aki azért még segítségére is lehet vagy csak egyszerűen hagyja élni a másik lusta vagy fürge utcatársát, aki azáltal, hogy átülve autócskájába már átérzi, milyen az amikor valaki az aszfalt darabocskákat számolja a zebrán való átkelésnél világháborús sebesültként cammogva, de azt is érzi, amikor ő a gyalogos áldozat és tudja, most egy 1,5 tonnás autós kényszerül feleslegesen lassítani és koptatni drága féktárcsáit és a benzinzabálásba kényszeríteni drága kedvencét, mert hogy már megint visszakellet kapcsolnia és lendületet vesztenie!!!
Csak figyelnünk kellene egymásra, pont úgy minimum, mintha mi lennénk abban a bizonyos helycserés szerepcserében, amibe a napi sorsunk vagy "pénztárcát érintő akaratunk" kényszerített ! Na de ehhez aludnunk kell egy jó pár fényévet és nem uralkodni a másik 10 milliomodik emberen állandóan és megállás nélkül, abban keresni az élvezet perverz és keserű, bár órmótlanul bunkó ízét!
süti beállítások módosítása