Kártékonyan hatékony!

Mindenkivel előfordult már, hogy az utcán, otthon, vezetés közben, vagy csak egy hivatalos levelet olvasva valami olyan szabállyal, követeléssel szembesült, amire ott és akkor az értelmetlenség légmentesen záró búrája borult és köpni nyelni sem tudott. A blog az általam tapasztalt érthetetlen társadalmi, politikai jelenségekkel, szituációkkal, szabályokkal, megrögzött emberi viselkedésformákkal foglalkozik. Vitába lehet szállni, egyet lehet érteni, ki is lehet oktatni, el is lehet magyarázni bármit. Besértődni nemér!! Egyébként meg én írom...

Friss topikok

Az Állam is osztozik az örömödben (monológ az autó vásárlóhoz)

2011.08.04. 14:30 crazy papa

 

Szegény, magyar állampolgár!
Dolgozol.? Váratlan pénzhez jutottál.? Álmaid születnek, vagy csak szükségletből tervezel, és szeretnél venni egy használt autót magadnak a 21. században? Jó rendben.
Első körben szerény keresetedet adókkal terheljük. Azt gondolod, hogy jaj de sok pénz? Nem, mert a szükséges járandóságokat már most elvesszük. Ezt követően a nettó-vá szűkült, szerényen összekuporgatott pénzedet, sanda mosollyal az arcunkon legalizáltuk és autóvásárlásra is alkalmassá tettük. Ja, hogy ez még egy szerény keret? Ez minket már nem érdekel. Így jártál. Számolgass bátran, majd nézd meg a híradót, hogy lásd, milyen sok jót teszünk értetek. Válogass kedvedre a pénzedből megvásárolható használt roncsok között. Majd még jelentkezünk!!!:))))
 
Sikerült valamit roncstemetőt venned ennyi pénzből?? Hát gratulálunk. Itt jegyezzük, meg, hogy az adódból mi hibátlan luxusautókkal járunk, hogy neked jó legyen.
Na, és mit sikerült szénné alkudnod? 20 éves Opel, hát remek, megy ez neked!!
Engedd meg, hogy ezúton is gratuláljunk! Egyúttal kérlek, fáradj be a legközelebbi okmányirodába és hivatalosan is oszd meg velünk örömödet. Ebben segítségedre lesz, egy általunk is unalmasnak talált köztisztviselő, aki majd a nálad lévő összes papír mellé garantáltan kér még egy darab iratot, ami nem lesz nálad. Ha kikáromkodtad magadat és ismét átkúsztál a bürokrácia ösvényein, kérlek, ülj vissza újonnan szerzett vagyonodba és nyugodj meg.  A kolléga dolgozik, és a tökéletes állapotú forgalmi engedélyt bevonja, majd 6000 magyar bankóért újat fog adni, nem bejegyzi az új adatokat, újat ad. Milyen jó ez neked! Nem untatlak kicsi polgár. A lényeget mondjuk. Leakasztunk rólad vagy 50 ezret éhgyomorra, hiszen osztozunk az örömödben, hiszen mint egy 20 éves roncstemető új tulajdonosa, VAGYONOS lettél.!! Márpedig ha vagyonod van, az bizony adóköteles kicsikém! Javítani is kell majd, ugye tudod? Nem probléma, mert a szükséges alkatrészt is ÁFÁ-val terheljük, sőt az azt beszerelő szakember munkáját is adóztatjuk. De ez már nem a Te gondod.
Ja, majdnem elfelejtettük, hogy rendfenntartó kollégáink figyelő szemei rajtad lesznek, nehogy bajod essék!!:)) És még valami: kátyúkkal tűzdelt, gazdátlan útjaink, szervezetlen közlekedés tematikánk mind a rendelkezésedre állnak.
Jó utat!
Burokráciáné Hadricsák Mónika
szóvivő

 

Szólj hozzá!

Címkék: autó bürokrácia állam használt

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezemen.blog.hu/api/trackback/id/tr423125456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása